Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На території підприємства декілька резервуарів для пального: скільки акцизних складів реєструвати

6 травня 2019, 08:30
438
0
Реклама

Підприємство, що здійснює оперативне управління нафтоперевалочним комплексом, який складається з нафтогавані та нафтобаз (кожна з яких своєю чергою складається з декількох резервуарів) звернулось до контролерів з проханням роз'яснити: під поняттям "акцизний склад" (в редакції ПКУ з 01.07.2019) слід розуміти кожен окремий резервуар, який використовується для навантаження-розвантаження, зберігання нафтопродуктів, чи сукупність всіх таких резервуарів на певній території. Також підприємство повідомило, що через відсутність коштів не зможе встановити витратоміри-лічильники та рівнеміри-лічильники рівня пального у резервуарах, та поцікавилося, чи можливе тимчасове використання наявних повірених засобів обліку нафтопродуктів.

У відповідь фахівці ДФСУ в ІПК від 17.04.2019 р. № 1649/6/99-99-12-02-02-15/ІПК повідомили, що з 01.07.2019 під акцизним складом слід розуміти загальну сукупність всіх розташованих на певній території резервуарів, які використовуються для навантаження-розвантаження, зберігання пального.

Також контролери завважили, що акцизні склади, на території яких здійснюється виробництво, оброблення (перероблення), змішування, розлив, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізація пального, повинні бути обладнані витратомірами-лічильниками на кожному місці відпуску пального наливом з акцизного складу, розташованому на акцизному складі, та рівнемірами-лічильниками рівня таких товарів (продукції) у резервуарі на кожному введеному в експлуатацію стаціонарному резервуарі, розташованому на акцизному складі (пп. 230.1.2 ПКУ у редакції, що набуде чинності з 01.07.2019), винятків чинним законодавством України не передбачено.

Про "акцизні" зміни до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, ішлося в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини