Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП займається театральною та концертною діяльністю: чи може бути платником ЄП

6 травня 2019, 13:30
2364
0
Реклама

ГУ ДФС у м. Києві роз'яснило, до платників ЄП, які відносяться до третьої групи, належать ФОП, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5000000 грн.

Не можуть бути платниками ЄП першої - третьої груп суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність з організації, проведення гастрольних заходів (пп. 10 пп. 291.5.1 ПКУ).

Організація та проведення гастрольних заходів здійснюється відповідно до норм Закону від 10.07.2003 № 1115 та постанови Кабміну від 15.01.2004 № 35.

Гастрольні заходи проводяться організаторами на підставі договорів, укладених відповідно до закону з гастролерами, власниками сценічних майданчиків та іншими підприємствами, установами та організаціями (п. 3 Постанови № 35).

Враховуючи вищезазначене, не може бути платником ЄП ФОП, яка здійснює організацію, проведення гастрольних заходів, як окремий виконавець, або учасник творчого колективу під час здійснення театральної та концертної діяльності.

Індивідуальна податкова консультація № 1529/К/26-15-13-06-13-ІПК від 09.04.2019 р.

Хто може обрати спрощену систему оподаткування, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Умови перебування на спрощеній системі оподаткування".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини