Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковується продаж за межами України безоплатно отриманої акції

6 травня 2019, 14:30
228
0
Реклама

У разі якщо згідно з нормами міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплаченою за кордоном, він визначає суму такого зменшення за зазначеними підставами річній податковій декларації. Про це нагадали податківці ГУ ДФС у м. Києвi в ІПК від 11.04.2019 р. № 1568/Г/26-15-13-06-12-ІПК

Під час отримання доходів у вигляді валютних цінностей або інших активів (вартість яких виражена в іноземній валюті або міжнародних розрахункових одиницях), такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом НБУ, що діє на момент отримання таких доходів.

Проте дохід, отриманий фізичною особою - резидентом з джерел за межами України, в тому числі у вигляді вартості безоплатно отриманої акції, а також дохід від продажу вказаної акції за межами України, включається до загального річного оподатковуваного доходу фізичної особи - резидента як іноземний дохід та оподатковується за наслідками річного декларування ПДФО і військовим збором.

Читайте також статтю "Реінвестиція дивідендів у ТОВ: правові аспекти й облік у сторін" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини