Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно проводити операцію "службова видача" перед "Z-звітом"

6 травня 2019, 15:20
876
0
Реклама

Фахівці ДФСУ надали деякі роз'яснення щодо застосування РРО. Зокрема, в ІПК від 25.04.2019 р. № 1836/6/99-99-14-05-01-15/ІПК прозвучали наступні висновки:

· якщо до зняття фіскального звітного чеку на РРО, що використовується підприємством, не буде проведено операцію "службова видача", то готівка, яка буде залишатись у скриньці РРО, вважатиметься неоприбуткованою. Отже, для уникнення такої ситуації, необхідно до обнулення РРО проводити операцію "службова видача", а після виконання "Z-звіту" операцію "службове внесення";

· операція "службова видача" перед "Z-звітом" на РРО не проводиться, якщо його програмне забезпечення обнулює суму грошової скриньки, але якщо програмне забезпечення РРО таку операцію не проводить, то суб'єкту господарювання необхідно до обнулення РРО проводити операцію "службова видача", а після виконання "Z-звіту" операцію "службове внесення".

Суб'єктам господарювання, що застосовують РРО, цікавим може бути матеріал "Відповідальність за порушення під час використання РРО" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини