Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ємності для пального, розташовані на віддалених територіях, вважаються одним акцизним складом

7 травня 2019, 08:45
276
0
Реклама

До фахівців ДФСУ звернулося за роз'ясненнями щодо необхідності реєстрації акцизного складу підприємство, яке закуповує та зберігає дизельне пальне на своїй території на декількох відокремлених та віддалених один від одного складах (на цих складах відсутні ємності для зберігання пального, місткість яких перевищує 200 кубічних метрів кожна, але загальна місткість усіх таких ємностей перевищує 200 кубічних метрів), з яких здійснюється заправлення власного та орендованого автотранспорту. Загальний об'єм пального, що закуповується підприємством в цілому протягом календарного року, складає більше, ніж 1000 кубічних метрів.

У відповідь фахівці ДФСУ в ІПК від 25.04.2019 р. № 1842/6/99-99-12-02-02-15/ІПК повідомили, що оскільки загальний об'єм пального, що закуповується підприємством в цілому протягом календарного року, складає більше, ніж 1000 кубічних метрів, і при цьому загальна місткість усіх ємностей, розташованих на території підприємства, перевищує 200 кубічних метрів, місця зберігання пального підприємства підпадають під визначення акцизний склад, а підприємство вважається розпорядником акцизного складу в розумінні ПКУ (в ред. від 01.07.2019).

Також контролери завважили, що з 01.07.2019 операція з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального з акцизного складу/акцизного складу пересувного на акцизний склад, розпорядником якого є підприємство, для зберігання, а також операція з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального з акцизного складу, розпорядником якого є підприємство, для власного споживання (заправлення власних та орендованих автотранспортних засобів), будуть належати до операцій з реалізації пального в розумінні п.п. 14.1.212 ПКУ.

Про "акцизні" зміни до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, ішлося в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини