Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи відображати в гр. "Працювало за цивільно-правовими договорами" ф. 1ДФ кількість ФОП

7 травня 2019, 12:30
428
0
Реклама

Загальновідомо, що навпроти напису "Працювало за цивільно-правовими договорами" проставляється кількість працівників, які працюють за цивільно-правовими договорами у звітному періоді (абз. 8 п. 3.1 розд. III Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку затверджений наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 р. № 4 (далі - Порядок)

Реквізити, передбачені, зокрема, абз. 8 п. 3.1 розд. III Порядку, заповнюються тільки в разі наявності у юридичної особи чи у самозайнятої фізичної особи найманих працівників і тільки для першої порції податкового розрахунку. Про це відзначено в роз'яснені з категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Однак до кількості працюючих за цивільно-правовими договорами не належать громадяни-підприємці, які виконували роботи згідно з цивільно-правовими договорами (абз. 4 п. 3.3 розд. 3 Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 28.09.2005 р. № 286).

Читайте також статтю "Заповнення форми № 1ДФ у роз'ясненнях ДФСУ: виплати фізичним і самозайнятим особам" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини