Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зменшити податкове навантаження на ФОПів – не нова ініціатива у виконанні вже нової Команди

7 травня 2019, 14:15
2642
0
Реклама

ЗМІ широко розтиражували інтерв'ю Данила Гетьманцева, який відповідає у ЗеКоманді за податкову політику.

Серед озвучених ініціатив - законопроект, яким запропоновано звільнить ФОПів від податку, нарахованого на діяльність, яку практично не здійснювали.

Нагадаємо, з 2016 року був прийнятий закон, згідно з яким, навіть непрацюючі ФОПи повинні платити ЄСВ за мінімальною ставкою. Зараз їм приходять недоїмки, штрафи, пені у величезних сумах.

До слова, така ініціатива на є новою. Зокрема, ще на початку року група депутатів (із різних фракцій парламенту) уже внесла до ВРУ законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси фізичних осіб-підприємців) за № 10012.

До слова, ним пропонуються навіть більші поступки для ФОПів, аніж озвучені в ЗеКоманді, зокрема:

виключення з платників ЄСВ фізичних осіб - підприємців, що мають основне місце роботи, де отримують зарплату, що дорівнює або перевищує розмір мінімальної зарплати;

скасування зобов'язання сплати мінімального розміру ЄСВ у разі відсутності діяльності, тобто за місяць, у якому не було отримано доходу/прибутку, сплата внеску здійснюється лише на добровільних засадах;

корекція ставки ЄСВ для фізичних осіб - підприємців, зокрема, що перебувають на спрощений системі оподаткування, на відсоток який відраховується до інших фондів, крім ПФУ - на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Тобто ставка ЄСВ для зазначеної категорії платників замість 22% буде дорівнювати 18,84%.

Разом з тим, ФОПи мають враховувати: якщо таки ухвалять норму про звільнення від сплати ЄСВ за період відсутності діяльності, то непрацевлаштовані ФОП за цей період не матимуть страхового стажу.

Як підприємцю перейти на єдиний податок IV групи? Про це йшлося у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини