Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник групи 4 надає транспортно-експедиторські послуги: як визначити частку сільгосптоваровиробництва

10 травня 2019, 08:45
787
0
Реклама

Якщо суб'єкт господарювання, який надає транспортно-експедиторські послуги (із залученням до перевезення перевізника), є сільськогосподарським товаровиробником - платником єдиного податку четвертої групи, то при визначенні частки сільськогосподарського товаровиробництва, за досягнення якої такий суб'єкт господарювання може бути платником єдиного податку четвертої групи, у складі доходу за операціями з надання таким платником податку транспортно-експедиторських послуг враховується уся сума коштів, отриманих таким платником податку від замовника таких послуг (у тому числі коштів, що є оплатою послуг з перевезення) без урахування ПДВ. Відповідні роз'яснення фахівців ДФСУ викладені в ІПК від 03.05.2019 р. № 1937/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Водночас контролери повідомили: враховуючи вимоги пп. "б" п. 185.1, пп. "ж" п. 186.3 та п. 186.4 ПКУ у випадку, якщо замовник перевезення вантажів митною територією України є резидентом України, при цьому транспортно-експедиторські послуги надаються експедитором із залученням перевізника - резидента (платника ПДВ), операції з постачання таких послуг є об'єктом оподаткування ПДВ та підлягають оподаткуванню ПДВ на загальних підставах за основною ставкою. Базою оподаткування ПДВ у експедитора у даному випадку є вартість наданих транспортно-експедиторських послуг (винагорода експедитора) та вартість послуг з перевезення. При отриманні коштів від замовника, який зареєстрований на території України як суб'єкт господарювання, чи за датою оформлення документів, що підтверджують факт надання послуг замовнику, залежно від того, яка з цих подій відбулася раніше, експедитор відповідно до п. 201 .1 ПКУ складає податкову накладну на суму перевезення та на суму наданих такому замовнику експедиторських послуг.

У випадку, якщо замовником перевезення вантажів митною територією України є нерезидент України (що не має постійного представництва на митній території України), то транспортно-експедиторські послуги, які надаються експедитором, не є об'єктом оподаткування ПДВ. Податкова накладна за операціями з надання таких послуг не складається.

Транспортним експедиторам цікавим може бути матеріал "Транспортне експедирування в межах України: облік в експедитора" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини