Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працевлаштування іноземців хочуть спростити

11 травня 2019, 10:30
1069
0
Реклама

Група народних депутатів ініціювала законопроект, покликаний сприяти подоланню та попередженню негативних наслідків масової трудової міграції українців за кордон. Попри назву частина запропонованих новацій стосується працевлаштування іноземців українськими роботодавцями.

Так, розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства хочуть встановити на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а продовжувати дію дозволу взагалі безкоштовно. Зараз плата становить від двох до шести прожиткових мінімумів залежно від тривалості дії дозволу.

Також планують скасувати вимоги про мінімальний розмір зарплати для працівників, необхідний для отримання дозволу. Більше того, повноваження з видачі цих дозволів хочуть передати Державній міграційній службі.

Щодо працевлаштування за кордоном головна новація законопроекту - повна заборона суб'єктам господарювання, які надають послуги з посередництва у такому працевлаштуванні, отримувати від громадян, яким надано послуги, гонорари, комісійні та інші винагороди. Оплату цих послуг з працевлаштування повинен здійснювати виключно роботодавцем, якому надано такі послуги. Відповідно за стягнення з громадян будь-яких винагород за посередництво у працевлаштуванні запропоновано штрафувати. За такий проступок на підприємців чи посадовців юросіб має очікувати адміністративний штраф у розмірі від 34 тисяч до 51 тисячі гривень.

Зате пропонують зняти з посередника відповідальність за погіршення умов трудового договору, укладеного між українцем та іноземним роботодавцем.

У разі ухвалення закон повинен набрати чинність через три місяці з дня його опублікування.

Про правила оформлення дозволу на застосування праці іноземців читайте в консультації "Працевлаштування іноземців: правила оформлення дозволу" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Джерело: Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подолання та упередження негативних наслідків масової трудової міграції українців за кордон № 10272 від 06.05.2019 р.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини