Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місяць відпрацьовано не повністю: розраховуємо зарплату правильно

13 травня 2019, 08:25
1702
0
Реклама

На думку спеціалістів відомства, працівнику-окладнику при відпрацьованій неповній місячній нормі праці зарплату слід рахувати пропорційно відпрацьованому часу. При цьому потрібно виходити саме з кількості відпрацьованих днів.

Тож якщо, наприклад, у травні співробітник відпрацював 20 робочих днів замість 21, то його зарплату слід рахувати шляхом множення денного заробітку працівника на кількість відпрацьованих ним робочих днів протягом місяця. При цьому денний заробіток обчислюють шляхом ділення посадового окладу працівника на кількість робочих днів згідно з графіком роботи за травень, тобто на 21.

Такий висновок посадовців Мінсоцполітики - не новий. Аналогічну думку вони уже висловлювали, зокрема, в листі від 27.12.2017 р. № 2993/0/101-17.

Джерело: Лист Мінсоцполітики України від 15.04.2019 р. № 553/0/206-19

Як порахувати лікарняні працівнику, який відпрацював неповний місяць і захворів, підкаже консультація "Розрахунок лікарняних: практичні приклади" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до зазначеної консультації та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини