Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці у декреті звільняються від сплати єдиного податку за певних умов

13 травня 2019, 12:10
663
0
Реклама

ГУ ДФС у Чернівецькій області повідомляє, що відповідно до п. 295.5 ПКУ платники ЄП першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати ЄП протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Згідно із п. 1 Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, яка затверджена наказом № 532/274/136-ос/1406, листок непрацездатності - це багатофункціональний документ, який є підставою для звільнення від роботи у зв'язку з непрацездатністю та з матеріальним забезпеченням застрахованої особи в разі тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів. Таким чином, ФОП - платник ЄП першої або другої групи, яка не використовує працю найманих осіб, звільняється від сплати ЄП на період її тимчасової втрати працездатності у зв'язку з вагітністю та пологами лише за умови підтвердження такої непрацездатності листком непрацездатності.

Хто може обрати спрощену систему оподаткування, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Умови перебування на спрощеній системі оподаткування".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини