Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформаційні ресурси ДФС технічно не захищені - Держспецзв’язку

14 травня 2019, 09:00
1110
0
Реклама

У жовтні 2018 року спеціалісти ІА "Єдина служба правової допомоги" встановили, що ДФС України не забезпечено обробку податкової інформації в інформаційно-телекомунікаційній системі "Податковий блок" із застосуванням комплексної системи захисту інформації з підтвердженою відповідністю. За результатами відпрацювання цієї інформації було поінформовано Держспецзв'язку.

У листі Держспецзв'язку від 11.05.2019 р. № 01/03/05-2151 йдеться про те, що у І кварталі 2019 року було проведено перевірку стану технічного захисту інформації у ДФС України.

За результатами державного контролю встановлено, що стан технічного захисту державних інформаційних ресурсів та інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, у ДФС України не відповідає вимогам нормативно-правових актів, що створює реальну загрозу порушення конфіденційності, цілісності, доступності персональних даних та цілісності й доступності відкритої інформації, що належить до державних інформаційних ресурсів.

Дані АІС "Податковий блок" податківці використовують при "відпрацюванні" фіктивних операцій платників податків. Про це йшлося у матеріалі "Як податківці "відпрацьовують" нереальні господарські операції: аналізуємо методрекомендації ДФСУ" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Джерело: ІА "Єдина служба правової допомоги"

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини