Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто підписує звітність, якщо послуги бухобліку надає аутсорсингова компанія

14 травня 2019, 10:00
1340
0
Реклама

Якщо документ податкової звітності подається у паперовій формі та підписується уповноваженою особою платника податків, яка не є посадовою особою платника, або особою, яка може вчиняти дії від імені юридичної особи, використовується інформація з долученого до документа податкової звітності оригіналу або належним чином оформленої копії документа, який засвідчує повноваження такої уповноваженої особи.

Простіше кажучи, документ підписує уповноважена особа аутсорсера, однак до звіту додається документ, який підтверджує право цієї особи на складання та підписання звіту.

Саме таке роз'яснення надали фахівці ДФСУ у відповідь на питання "Чи має право аудиторська фірма (представник) на підставі договору аутсорсингу бухгалтерських послуг з суб'єктом господарювання ставити свій підпис в поле "керівник" або "головний бухгалтер" за такого платника на податковій звітності в паперовому вигляді?" (категорія 135.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)).

Більш детально порушене питання розглядалося у матеріалі "Аудиторська фірма веде облік на підприємстві: хто підписує касові документи й звітність" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини