Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати мають вирішити долю податку на виведений капітал - Южаніна

14 травня 2019, 12:35
329
0
Реклама

Нардепи у сесійній залі мають визначитися із законопроектом № 8557 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал", тобто прийняти його в першому читанні. На цьому наполягає Ніна Южаніна, Голова Комітет з питано податкової та митної політики ВРУ. Відповідне повідомлення розміщено на її сторінці у мережі Фейсбук.

Це надасть можливість комітету продовжити роботу над цим законопроектом у рамках підготовки його до другого читання.

Подальше затягування з розглядом законопроекту може призвести до унеможливлення запровадження ПнВК з 1 січня 2020 року, оскільки бізнесу ще потрібно адаптуватися до нової системи корпоративного оподаткування.

Не кажучи вже про необхідність дотримання принципу стабільності податкового законодавства, на якій неодноразово наголошували і в сесійній залі, і в середовищі платників податків.

Модель заміни податку на прибуток підприємств податком на виведений капітал напрацьовувалася в комітеті з 2015 року. Саме восени 2015 р. було зареєстровано законопроект № 3357, де ПнВК звучав ще як податок на розподілений прибуток.

Про виправлення помилок у "прибутковій" декларації в різних ситуаціях читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини