Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як правильно оформити запит, щоб отримати ІПК, а не відмову

15 травня 2019, 09:00
2428
0
Реклама

Аби отримати індивідуальну податкову консультацію запит платника податків повинен містити обов'язкові реквізити, перелік яких прописаний у п. 52.1 ПКУ.

Нагадаємо, що йдеться про:

- найменування для юрособи або прізвище, ім'я, по батькові для фізособи, податкову адресу, а також номер засобу зв'язку та адресу електронної пошти, якщо такі наявні;

- код згідно з ЄДРПОУ (для юросіб) або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізосіб) чи серію та номер паспорта (для фізосіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті);

- зазначення, в чому полягає практична необхідність отримання податкової консультації;

- підпис платника податків;

- дату підписання звернення.

Фіскали наголошують, що у такому зверненні юрособи мають зазначати дату відповідно до вимог, встановлених Правилами № 1000/5.

Так, дату потрібно зазначати відповідно до ДСТУ 4163-2003 цифровим або словесно-цифровим способом (наприклад, 15.05.2019).

Дату документа має проставляти посадова особа, яка його візує, погоджує або затверджує, нижче підпису ліворуч.

Крім того, під час реєстрації документа його дату проставляє працівник служби діловодства в лівій верхній частині документа на спеціально відведеному місці на бланку.

Якщо документ складений не на бланку, дату має проставити автор документа нижче підпису.

А от фізособа дату підписання звернення може проставлятися як у верхній, так і нижній частині документа поруч зі своїм підписом.

Коли йдеться про електронне звернення громадян, воно має містити електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв'язку з ним. Фіскали наголошують: якщо фізособа подає електронне звернення, не потрібно застосовувати електронний цифровий підпис при його надсиланні.

Джерело: Лист ДФС України від 04.03.2019 р. 6990/7/99-99-10-02-17

Надійні помічники в роботі бухгалтера - коментарі до ІПК на різну облікову тематику від газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини