Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДРС підтримує законопроекти щодо посилення адмінвідповідальності контролерів

15 травня 2019, 11:45
142
0
Реклама

В ДРС розглянули пакет законодавчих ініціатив, що спрямовані на наділення підприємців реальними інструментами протидії порушенням та зловживанням посадових осіб у дозвільній системі, сфері державного нагляду (контролю) та в системі надання адміністративних послуг.

Прийняття цих законопроектів № 7326 від 20.11.2017 р. та № 7373 від 7.12.2017 р. дасть можливість притягувати до відповідальності держслужбовців за порушення при здійсненні заходів державного нагляду та при видачі дозвільних документів впродовж двох років з дня їх вчинення, а не трьох місяців, як це є зараз. Це підвищить рівень дисциплінованості посадових осіб, а також збільшить рівень прозорості у взаємовідносинах контролюючих та дозвільних органів з бізнесом.

Ці законопроекти спрямовані на захист прав підприємців при взаємодії з органами влади.

Також, прийняття проектів Законів №№ 7326, 7373:

- забезпечить узгодження видів і складів адміністративних правопорушень з чинними нормами Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" і Закону України "Про дозвільну систему в сфері господарської діяльності";

- підвищить рівень дисциплінованості посадових осіб органів державного нагляду (контролю) і дозвільних органів при здійсненні ними своїх повноважень та створить ефективний механізм запобігання правопорушенням;

- сприятиме прозорим взаємовідносинам між органами державного нагляду (контролю), дозвільними органами та суб'єктами господарювання.

Что такое фактическая проверка. Как ее проводят. Какие особенности проведения фактической проверки, узнайте из ситуации для бухгалтера "Фактическая проверка".

Для получения бесплатного 3 - дневного доступа к документам информационно-правовой системы ЛІГА:ЗАКОН воспользуйтесь ТЕСТОВЫМ доступом к сервису и оцените весь объем и преимущества предоставляемых услуг.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини