Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що робити, якщо в декларації з нерухомості невірно вказали територіальний код

16 травня 2019, 08:45
598
0
Реклама

У разі подання декларації з податку на нерухомість з невірно вказаним кодом адміністративно-територіальної одиниці податківці вважатимуть таку декларацію неподаною. Тому платнику доведеться подавати її заново.

Фіскали роз'яснили, що у разі існування об'єктів нерухомості на території різних адміністративно-територіальних одиниць, які обслуговуються одним контролюючим органом, слід подавати одну Декларація з податку на нерухомість з кількома додатками відповідного типу.

Що ж буде якщо подати Декларацію з невірно вказаним кодом за Державним класифікатором об'єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ)? На думку податківців, тоді виникає факт неподання або несвоєчасного подання Декларації і до такого платника податку застосовують штрафні санкції, передбачені ст. 120 ПКУ.

Якщо суб'єкт господарювання самостійно виявить невірно вказаний код за КОАТУУ в Декларації, слід діяти відповідно до п. 50.1 ПКУ. А саме: суб'єкт господарювання, який має нерухомість на територіях, підпорядкованих різним органам місцевого самоврядування, що обслуговуються різними контролюючими органами, повинен подати:

- до контролюючого органу, куди було подано Декларацію з невірно вказаним кодом КОАТУУ, - уточнюючу Декларацію. В ній слід відобразити до зменшення податкове зобов'язання з податку на нерухоме майно;

- контролюючому органу, який обслуговує територію з вірним кодом КОАТУУ, - Декларацію за типом "Звітна".

Джерело: Роз'яснення з категорії 106.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Про тонкощі заповнення Декларації з податку на нерухомість розповість консультація в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до зазначеної консультації та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини