Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці закликають до постійного моніторингу стану сплати ЄСВ

24 травня 2019, 11:15
471
0
Реклама

Якщо ви не хочете примусового стягнення ЄСВ, то необхідно постійно моніторити стан сплати ЄСВ та наявність (відсутність) заборгованості з вказаного платежу. Про це платників податків закликали на офіційному сайті ГУ ДФС у Донецькій області.

Платникам ЄВ, які мають недоїмку, надсилається вимога про її сплату. Відповідно до п. п. 3, 4 розд. VI "Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", затвердженої наказом Мінфіну від 20.04.2015 р. №449, вимога про сплату боргу (недоїмки) вважається належним чином надісланою (врученою), якщо вона надіслана на адресу платника ЄВ рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручена платнику ЄВ або його законному чи уповноваженому представникові.

Отримати інформацію про стан заборгованості з ЄСВ можливо, безпосередньо звернувшись до відповідного органу ДФС або за допомогою електронного кабінету платника податків.

Про порядок сплати платниками ЄСВ недоїмки з єдиного внеску, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Вимога про сплату недоїмки з ЄСВ".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини