Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 липня СГ зобов’язані отримати ліцензію на продаж пального

29 травня 2019, 12:00
898
0
Реклама

Вже з липня поточного року суб'єкти господарювання, які здійснюють виробництво, оптовий, роздрібний продаж та зберігання пального, повинні отримати ліцензію на таку діяльність. По це нагадала на офіційному порталі ДФС.

Зміни запровадили для того, щоб скоротити обсяги тіньового ринку пального, збільшити податкові надходження та покращити якість нафтопродуктів для споживачів.

Ліцензію видають за заявою суб'єкта господарювання, до якої додають документи, перелік яких визначено Законом № 481/95-ВР від 19.12.1995 р.

Нагадаємо: зміни щодо запровадження з 1 липня 2019 р. ліцензування виробництва, зберігання, оптового та роздрібного продажу пального прийняли ще наприкінці 2018 р. Тож у суб'єктів господарювання було достатньо часу, щоб привести свої документи у відповідність до вимог закону.

ДФС не забороняє суб'єктам господарювання, у тому числі фермерам, зберігати пальне, а лише проводить підготовку до видачі ліцензій відповідно до вимог законодавства. Податківці лише перевіряють документи на відповідність вимогам законодавства та готуються до видачі ліцензій з 1 липня, у тому числі і на зберігання пального. За умови наявності у суб'єктів господарювання передбачених законом документів на здійснення виробництва, торгівлі, зберігання і реалізації пального, усі заявники без труднощів отримають ліцензії.

Джерело: офіційний веб-сайт ДФСУ

Що таке ліцензія на провадження певного виду господарської діяльності, та яким чином ураховувати такі об'єкти, які при цьому виникають податкові наслідки, дізнаєтесь із ситуації для бухгалтера "Облік ліцензій".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини