Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи реєструвати як акцизний склад приміщення, в якому зберігають алкоголь його продавці

30 травня 2019, 08:30
881
0
Реклама

Приміщення, в якому суб'єкти господарювання, які не є виробниками алкогольних напоїв, здійснюють їх зберігання, одержання чи видачу, а також реалізацію горілки та лікеро-горілчаних виробів відповідно до отриманої ліцензії, НЕ є акцизним складом. Відповідне роз'яснення фахівці ДФСУ розмістили в категорії 116.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Аргументуючи свою позицію контролери послалися на абз. "а" пп. 14.1.6 ПКУ у ред. від 01.07.2019 р. Він говорить, що акцизний склад - це, зокрема, спеціально обладнані приміщення на обмеженій території, розташовані на митній території України, де під контролем постійних представників контролюючого органу розпорядник акцизного складу провадить свою госпдіяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, пакування, фасування, зберігання, одержання чи видачі, а також реалізації спирту етилового, горілки та лікеро-горілчаних виробів.

Водночас розпорядником акцизного складу з 01.07.2019 р. вважатимуть суб'єкта господарювання, який, зокрема, одержав ліцензію на право виробництва спирту етилового, алкогольних напоїв, зареєстрований платником акцизного податку, та має документи, що підтверджують право власності або користування приміщеннями та/або територією, що відносяться до акцизного складу (пп. 14.1.224 ПКУ у ред. від 01.07.2019 р.).

Про "акцизні" зміни до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, ішлося в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини