Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інтернет-магазини можуть проводити платежі через FORPOST без РРО

30 травня 2019, 10:30
1580
0
Реклама

Інтернет-магазин не зобов'язаний застосовувати РРО у разі використання платіжної системи FORPOST. Відповідний висновок містить ІПК ДФС від 20.05.2019 р. № 2243/ІПК/10/13-01-14-07-10.

Фіскали пояснюють це тим, що при отриманні оплати на свій поточний рахунок через платіжну систему FORPOST інтернет-магазин не приймає від покупця ані готівкових коштів, ані платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо, а їх приймає платіжна організація від свого імені. Інтернет-магазин отримує безготівкові грошові кошти на свій поточний рахунок, тому розрахункова операція в розумінні Закону про РРО у інтернет-магазину відсутня.

Довідково! FORPOST - назва бренду, під яким здійснює свою діяльність ТОВ "ПОСТ ФІНАНС" Програмно-технічні комплекси самообслуговування у власності платіжної організації ТОВ "ПОСТ ФІНАНС" відсутні. Засновником ТОВ "ПОСТ ФІНАНС" є ТОВ "НОВА ПОШТА", яка займає провідні позиції на ринку поштових та кур'єрських послуг України.

Джерело: ІПК ДФС від 20.05.2019 р. № 2243/ІПК/10/13-01-14-07-10

Про реєстрацію акцизних складів, витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників йшлося в матеріалі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини