Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фактична перевірка та контрольна закупка: чи мають податківці розраховуватися за товар

30 травня 2019, 11:40
2368
0
Реклама

Податківці під час фактичної перевірки та контрольної розрахункової операції (далі - КРО) повинні здійснювати розрахунок за придбані товари (послуги) у готівковій або безготівковій формі. Саме так вони пояснюють в ІПК від 16.05.2019 р. № 2208/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

Контролюючі органи мають право проводити КРО до початку фактичної перевірки щодо дотримання порядку проведення готівкових розрахунків та застосування РРО. Це визначає п.п. 20.1.11 ПКУ.

Водночас фіскали наголосили, що зазначена норма не забороняє контролюючим органам проводити КРО в інший час (не в межах терміну проведення перевірки), а тому КРО під час фактичної перевірки не порушують вимог ПКУ.

Розрахункова операція під час фактичної перевірки та КРО передбачає сплату споживачем на користь продавця вартості товару (послуги) та отримання споживачем такого товару (послуги). Саме тому перевіряючі повинні здійснювати розрахунок за придбані товари (послуги).

Джерело: ІПК ДФСУ від 16.05.2019 р. № 2208/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

Як довго тривають податкові перевірки для різних категорій платників? Відповідь віднайдете у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини