Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковувати аліменти, які виплачують фізособі за рішенням суду або за добровільним рішенням сторін

30 травня 2019, 15:30
339
0
Реклама

Фіскали наголосили, що порядок оподаткування військовим збором виплат фізособі, у т .ч. аліментів за рішенням суду або добровільним рішенням сторін, залежить від того, чи оподатковують таку виплату ПДФО.

Нагадаємо: в цілях нарахування ПДФО не включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу аліменти, які виплачують платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених згідно з СКУ (165.1.14 ПКУ).

При цьому пп. 1.7 п. 16 підрозділу 10 розділу XX ПКУ звільняє від оподаткування військовим збором ті доходи, які згідно з розділом IV ПКУ не включають до загального оподатковуваного доходу фізособи.

Тож контролери зробили цілком логічний висновок: суму доходу у вигляді аліментів, яку виплачують платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених СКУ, не оподатковують військовим збором.

Джерело: роз'яснення ДФСУ в категорії 132.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Відповіді на найпоширеніші й найактуальніші запитання про аліменти Ви знайдете в матеріалах, які були підготовані фахівцями "Інтерактивної бухгалтерії".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини