Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як діяти, якщо подали декларацію з рентної плати без додатків

31 травня 2019, 08:45
187
0
Реклама

Якщо платник податку не подав разом з податковою декларацією з рентної плати окремих додатків, в яких обчислюють податкове зобов'язання за відповідним видом об'єкта, подавати ще одну декларацію з типом "звітна" не потрібно. Такий висновок слідує з роз'яснення фахівців ДФСУ, розміщеного у категорії 121.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Контролери роз'яснили, що в такій ситуації суб'єкт господарювання має право:

·до настання граничного терміну подання декларації подати декларацію з позначкою "Звітна нова" разом з усіма додатками, в яких обчислюють податкові зобов'язання за відповідним видом об'єкта оподаткування;

·після настання граничного терміну подання декларації подати декларацію з позначкою "Уточнююча" разом з тими додатками, які не подавали, та в яких обчислюють податкові зобов'язання за відповідним видом об'єкта, із зазначенням суми штрафної санкції у розмірі, визначеному п. 50.1 ПКУ, та пені відповідно до ст. 129 ПКУ.

Джерело: роз'яснення фахівців ДФСУ у категорії 121.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Нагадуємо, що легко та зручно подавати податкову звітність можна за допомогою сучасного сервісу Liga:REPORT (є підказки щодо заповнення). Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини