Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС так і не затвердила форму реєстрації акцизних складів. Подаємо по проекту

31 травня 2019, 11:00
1593
2
Реклама

До 1 червня платники акцизного податку зобов'язані зареєструвати в СЕАРП та СЕ всі акцизні склади, розпорядниками яких вони планують бути станом на 1 липня 2019 року. Про це нагадує Офіс ВПП ДФС.

Новий порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового в СЕАРП та СЕ вводиться в дію вже з 01.07.2019 року. Відповідно платники, які не є платниками акцизного податку, але набудуть такого статусу з 1 липня, то для них граничний термін реєстрації платником акцизного податку та всіх акцизних складів триватиме до 1 липня 2019 року.

Реєстрація платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів здійснюється на підставі заяви, яка подається виключно в електронній формі до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Офіс ВПП ДФС просить подати заяву за ф. №1-АКПС.

Джерело: Офіс ВПП ДФС.

Проте, є одне невеличке зауваження… Форма заяви за якою так люб'язно просять податківці повідомити про наявні акцизні склади міститься в проекті наказу Мінфіну. Незважаючи, що 31 травня останній день, коли таку заяву можна подати, даний проект наказу Мінфіну залишається не затверджений та не оприлюднений. Тобто, виходить, що ДФС просить повідомляти про акцизні склади за не затвердженою формою заяви.

І це не єдиний випадок із новаціями по реалізації та зберіганню пального.

Форми заяв для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та на право зберігання пального викладено у листі ДФС від 30.05.2019 р. № 17014/7/99-99-12-01-01-17. Саме за цими паперовими варіантами ДФС і пропонує отримувати нові ліцензії.

Зверніть увагу! Податковий комітет мав запропонувати Раді відстрочити штрафи за відсутність ліцензії на зберігання пального. Законопроект про відстрочку штрафів за відсутність ліцензії на зберігання нафтопродуктів на 6 місяців мали намір розглянути у Верховній Раді 30 травня. Про це йшлося у новині.

Але 30 травня до розгляду цього питання так і не дійшли…а наступне пленарне засідання відбудеться лише 4 червня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини