Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде з 01.07.2019 вважатись реалізацією пального продаж паливних карток та талонів на пальне

3 червня 2019, 08:30
633
0
Реклама

Операція з реалізації паливних карток та талонів на пальне, під час якої не відбувається фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального, з 01.07.2019 не належить до операцій з реалізації пального в розумінні пп. 14.1.212 ПКУ.

Водночас контролери роз'яснили: безпосередній постачальник пального при заправці транспортного засобу по талонах здійснює фізичну передачу пального з акцизного складу на акцизний склад пересувний у розумінні пп. 14.1.6 ПКУ.

При реалізації пального з акцизного складу до акцизного складу пересувного постачальник зобов'язаний скласти у двох примірниках акцизну накладну, зареєструвати перший примірник такої накладної в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі - ЄРАН), а другий примірник у день її складання надіслати розпоряднику акцизного складу - отримувачу пального (п. 231.3 ПКУ).

Другий примірник акцизної накладної потрібно зареєструвати в ЄРАН після фактичного отримання пального на акцизний склад/акцизний склад пересувний, але не пізніше трьох календарних днів, наступних за днем отримання пального розпорядником акцизного складу/акцизного складу пересувного - отримувачем пального (п. 231.3 ПКУ).

Таким чином, на покупця, який отримує пальне, при пред'явленні ним паливних карток на АЗС має бути складена відповідна акцизна накладна та зареєстрована в ЄРАН за правилами, передбаченими п. 231.6 ПКУ.

ІПК ДФСУ від 15.05.2019 р. № 2181/6/99-99-12-02-02-15/ІПК.

Про "акцизні" зміни до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, ішлося в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини