Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запуск нової моделі ринку електроенергії хочуть відкласти

12 червня 2019, 11:00
268
0
Реклама

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проект закону про внесення змін до Закону про ринок електроенергії та проект закону про внесення змін до ст. 91 Закону про альтернативні джерела енергії.

Зміни до Закону про ринок електроенергії покликані відтермінувати запровадження нового ринку електроенергії на рік - до 1 липня 2020 року.

Зміни до Закону про альтернативні джерела енергії, які ініціював новий Президент, передбачають відновлення так званого "зеленого" тарифу для домогосподарств, які мають домашні наземні сонячні електростанції (СЕС) потужністю до 30 кВт.

Нагадаємо: нещодавно у черговому номері збірника нормативно-правових актів опублікували Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії" від 25.04.2019 р. № 2712-VIII. Він визначає порядок застосування "зеленого" тарифу до 2030 року (у т. ч. і для домогосподарств). Більше про це читайте тут.

Тексти зазначених законопроектів та пояснювальні записки до них опубліковані на офіційному веб-сайті Верховної Ради України (№ 10376, № 10375).

Джерело: повідомлення на офіційному веб-сайті Президента України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини