Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто має складати акцизні накладні, якщо пальне відпускають за талонами

18 червня 2019, 16:20
525
0
Реклама

Фіскали в ІПК роз'яснили, хто має складати акцизні накладні у разі, коли підприємство на підставі договорів поставки реалізовувало талони суб'єктам господарювання, і тим самим уповноважувало їх на вчинення дій по отриманню пального на АЗС.

З огляду на їх роз'яснення можна зробити висновок, що акцизні накладні на обсяги пального, що відпускають на підставі талонів, має складати безпосередній постачальник такого пального, а не продавець талонів.

Відзначимо, що, як висновується з ІПК, за договорами з одними постачальниками право власності на пальне переходило до підприємства-продавця талонів у момент підписання видаткової накладної (надалі пальне з умовами договору зберігалося у постачальника), а за іншими - право власності переходило у момент фактичного відпуску пального на підставі талонів. Водночас контролери завважили, що і за першого, і за другого способу акцизні накладні мають складатися саме суб'єктом роздрібної торгівлі (постачальником), та реєструватися у порядку, визначеному ст. 231 ПКУ. Отримувачем в таких акцизних накладних має значитися підприємство-продавець талонів.

Джерело: ІПК ДФСУ від 12.06.2019 р. № 2688/6/99-99-12-02-02-15/ІПК

Суб'єктам господарювання, що працюють з пальним, цікавим може бути матеріал "Акцизний склад власника пального після 01.07.2019: кому потрібен і як зареєструвати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Аналітика, консультації, довідники для бухгалтера і вебінари в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія"

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини