Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособи вносять вживану ювелірку до статутного капіталу юрособи, а та продає її: що з ПДВ

25 червня 2019, 08:45
321
0
Реклама

ДФС розповіла, як оподатковувати ПДВ внесення фізособами (громадянами) вживаних ювелірних виробів до статутного капіталу юрособи і подальшого їх продажу юрособою.

Якщо фізособа (учасник товариства) не зареєстрована як платник ПДВ, то операція із внесення такою фізособою майнових прав на ювелірні вироби до статутного капіталу юрособи - платника ПДВ в обмін на корпоративні права не є об'єктом оподаткування ПДВ.

А ось подальше постачання юрособою - платником ПДВ таких ювелірних виробів (товарів) є об'єктом оподаткування ПДВ. Якщо місце їх постачання на митній території України, то ставка ПДВ буде 20 %.

Водночас якщо ювелірні вироби у розумінні норм р. V ПКУ вважають вживаними, то базу оподаткування ПДВ за операціями з постачання таких товарів визначають за правилами, встановленими п. 189.3 ПКУ.

Згідно з цим пунктом вживані товари - це товари, які були в користуванні не менше року та придатні для подальшого користуванні у незмінному стані чи після ремонту, а також транспортні засоби, які не підпадають під визначення нового транспортного засобу.

Джерело: ІПК ДФСУ від 14.06.2019 р. № 2752/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Більше про формування статутного капіталу читайте в матеріалах "Статутний капітал ТОВ: правила формування" і "Внесок до статутного капіталу підприємства: облік в емітента" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Аналітика, консультації, довідники для бухгалтера і вебінари в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія"

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини