Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Для оформлення транзиту запроваджені окремі типи митних декларацій

18 липня 2019, 12:55
300
0
Реклама

Кабмін схвалив постанову "Про внесення змін до Положення про митні декларації". Відповідна інформація розміщена на сайті Мінфіну.

Постанова покликана запровадити митні декларації окремих типів, які будуть застосовуватися для декларування у митний режим транзиту іноземних товарів.

Положеннями постанови встановлюють, що для товарів, які підлягають декларуванню з використанням митної декларації, можуть використовуватися митні декларації окремих типів, що подають за формою єдиного адміністративного документа та заповнюють з урахуванням положень Конвенції про процедуру спільного транзиту та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

Виконання митних формальностей за митними деклараціями окремих типів здійснюватимуть з використанням національної підсистеми Нової комп'ютеризованої транзитної системи ЄС.

Нагадаємо: купівля програмного забезпечення для реалізації цієї постанови здійснюватимуть через фіндопомогу, яка надається ЄС в рамках програми "Підтримка державного управління фінансами для України - EU4PFM".

Джерело: офіційний веб-сайт Мінфіну.

Які вимоги висуває законодавець до імпорту алкогольних напоїв і тютюнових виробів, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Ввезення на митну територію України імпортних алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини