Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

ДФС розкрила схеми незаконої мінімізації митних платежів

18 липня 2019, 14:05
988
0
Реклама

Податкова підбила підсумки по припиненню незаконної мінімізації митних платежів.

За словами першого заступника Голови ДФС Сергія Білана за І півріччя 2019 року в рамках операції "Рубіж, податкова міліція припинила діяльність 29 злочинних груп, які організували й забезпечували роботу так званих центрів мінімізації митних платежів.

Щодо схем, які використовували при операціях із перетину товарів через кордон, то перший заступник Голови ДФС виокремив кілька основних. Зокрема, при вчиненні правопорушень у режимі "експорт" найчастіше предметом є с/г продукція і продукти її переробки.

Основні види таких правопорушень:

•незаконе формування ПДВ (псевдоекспорт, нетиповий експорт. тощо);

• ухилення від сплати податків. Наприклад, закупівля с/г продукції за готівкові кошти без сплати відповідних податків. Надання такій, продукції легального статусу і її експорт з неправдивою інформацією про походження для митних органів, т.д.

При вчиненні правопорушень у режимі "імпорт" їх предметами найчастіше є товари широкого вжитку, одяг, взуття, побутова техніка, а також продукти харчування (морепродукти, овочі і фрукти).

Радимо, вам уникати подібних центрів мінімізації митних платежів, щоб не мати проблем із органами ДФС. Також, нагадаємо, що операція "Рубіж" діє з 2015 року, і ніяк не зачіплює бізнес, який сплачує податки в повному обсязі.

За повідомленням ДФС України.

Про схеми уникнення від оподаткування, які ліквідовують на митницях читайте тут.

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини