Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

План заходів Мінсоцполітики на 2019-2020 роки для боротьби із недобросовісними роботодавцями

22 липня 2019, 10:00
3360
0
Реклама

Мінсоцполітики розробило план заходів на 2019-2020 роки, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення. Він втілений у проекті відповідного розпорядження Уряду.

В ньому, зокрема, маємо такі позиції:

1. Розробити законопроект щодо визначення критеріїв наявності трудових відносин - грудень 2019 року.

2. Сформувати пропозиції щодо встановлення додаткових обмежувальних заходів до сторін трудових відносин у разі порушення ними законодавства про працю - серпень 2020 року.

3. Розробити зміни до законодавства з метою впровадження диференційованого підходу до розміру штрафних санкцій залежно від ступеня соціальної значущості порушення: типу незадекларованої праці, кількості та категорій осіб, яких стосується порушення, розміру економічної вигоди роботодавця, наявності рецидиву порушення, невиконання попередніх приписів інспекторів праці тощо - березень 2020 року.

4. Врегулювати на рівні закону повноважень інспекції праці - грудень 2020 року.

5. Визначити показники мінімальної вартості робочої сили та економічної діяльності суб'єктів господарювання, в тому числі за галузями економіки, для ідентифікації незадекларованої праці та застосування як критеріїв здійснення контрольних заходів - грудень 2019 року.

6. Визначити алгоритм оцінювання галузей економіки та видів діяльності суб'єктів господарювання на предмет ризику використання незадекларованої праці - серпень 2020 року.

7. Посилити заходи державного нагляду (контролю) у сферах з високим ступенем ризику використання незадекларованої праці; мінімізувати контроль за сферами та суб'єктами господарювання із незначним ступенем ризику використання незадекларованої праці - грудень 2020 року.

Джерело: проект розпорядження КМУ "Про затвердження плану заходів на 2019-2020 роки, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення".

Чи повинна самозайнята особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність (наприклад, нотаріус чи адвокат), вести кадрову документацію, якщо вона укладає трудовий договір із фізособою? Відповідь - у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини