Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Тонка капіталізація" і збиток: обмеження для відсоткових витрат

30 липня 2019, 08:30
2041
0
Реклама

Представники ДФС нагадали, що у ст. 140 ПКУ наведені:

різниці, які виникають при здійсненні операцій з борговими зобов'язаннями (у т. ч. процентів за борговими зобов'язаннями),

умови, за якими здійснюється відповідне коригування фінрезультату до оподаткування.

Для цілей податку на прибуток суму боргових зобов'язань та власного капіталу визначають як середнє арифметичне значень боргових зобов'язань та власного капіталу на початок та кінець звітного податкового періоду з урахуванням процентів, зазначених у п. 140.3 ПКУ.

При цьому проценти, які перевищують суму обмеження, визначеного п. 140.2 ПКУ та збільшили фінрезультат до оподаткування, зменшують фінрезультат до оподаткування майбутніх звітних податкових періодів у сумі, зменшеній щорічно на 5 % від суми процентів, що залишилися не врахованими у зменшення фінрезультату до оподаткування, з урахуванням обмежень, встановлених п. 140.2 ПКУ.

За словами податківців, якщо при розрахунку цих обмежень сумарне значення показників фінрезультату до оподаткування, фінвитрат та суми амортвідрахувань має від'ємне значення за рахунок збитку, то фінрезультат коригують на всю суму нарахованих відсотків за борговими зобов'язаннями, що виникли за операціями з пов'язаними особами - нерезидентами.

За даними сайту Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби.

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: ""Нерезидентські" коригування - за підсумками року: з'явилася обнадійлива УПК" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини