Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Несвоєчасне перерахування ЗЕД-пені: фірма заплатить, а директор - ні

31 липня 2019, 11:45
233
0
Реклама

Фіскали вказали: за порушення терміну сплати пені, нарахованої контролерами у зв'язку з несвоєчасними розрахунками за ЗЕД-операціями, резидентам загрожує фінансова відповідальність згідно ПКУ.

У разі порушення терміну сплати пені, нарахованої контролюючим органом за порушення резидентами строків розрахунків за експортно-імпортними операціями, таких резидентів притягують до відповідальності у вигляді штрафу у розмірах, встановлених п. 126.1 ПКУ. Водночас КУпАП відповідальності за порушення такого терміну не передбачено.

Водночас контролери нагадали, що у разі застосування пені за порушення у сфері ЗЕД складають податкове повідомлення-рішення за формою "С".

Своєю чергою п. 57.3 ПКУ встановлює: у разі визначення грошового зобов'язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у пп.пп. 54.3.1 - 54.3.6 ПКУ, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення. Винятком із цього правила є випадки, коли протягом такого строку платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу.

Джерело: роз'яснення ДФСУ, розміщене в категорії 114.10 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Суб'єктам господарювання, що працюють у сфері ЗЕД, цікавим може бути матеріал "Залік заборгованостей у ЗЕД: чи можна провести, не порушивши валютного законодавства" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини