Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилка в УКТ ЗЕД не має блокувати податкову накладну – ВС

8 серпня 2019, 10:00
743
0
Реклама

Суть справи полягає в тому, що платник при оформленні ПН у коді УКТ ЗЕД допустив помилку. А саме: замість коду 0105 (свійська птиця: кури, качки, гуси, індики та цесарки живі) зазначив код 0207 (м`ясо та їстівні субпродукти свійської птиці), а виправити зазначену помилку не було можливим, оскільки ПН не була зареєстрована. В результаті чого ПН заблокували.

Платник, у свою чергу, направив повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій, вказаних у ПН. А саме: пояснення та копії первинних документів, які підтверджували факт купівлі індиків, їх вирощування (документи про придбання корму) та їх продажу живими.

При цьому представники ДФС хотіли бачити документи, що підтверджували факт забою птиці.

Позиція суду: на відміну від ДФС, суд врахував суть госпоперації і наданих документів та зробив висновок про те, що у цій ситуації помилка в коді УКТ ЗЕД не має стати причиною блокування ПН.

До того ж податківці і не мали вимагати надання документів, які свідчать про послуги по забою птиці, оскільки платник реалізував птицю у живому вигляді, а не м`ясо, як вважали фіскали.

Джерело: постанова ВС від 02.07.2019 року у справі № 0940/2167/18

Добірку цікавих матеріалів щодо блокування ПН можна знайти тут.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини