Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Чи можна перевести борг у межах ЗЕД-операцій

9 серпня 2019, 08:30
1059
0
Реклама

Контролери роз'яснили, чи можна замінити сторони ЗЕД-договору.

У своєму роз'ясненні фахівці ДФСУ вказали: здійснення уступки вимоги між резидентами при виконанні експортних операцій у сфері зовнішньоекономічної діяльності допускається.

Також контролери пояснили: у випадку заміни боржника-нерезидента іншим нерезидентом валютна виручка (товар) надійде експортеру (імпортеру) продукції, але від іншого нерезидента, тобто вимоги Закону України "Про валюту і валютні операції" від 21.06.2018 р. № 2473-VIII не будуть порушені. Крім того, у разі укладення договору переведення боргу між двома нерезидентами за кордоном, за умови відсутності іншої домовленості сторін у самому договорі, матеріальне право України не застосовується.

Джерело: роз'яснення спеціалістів ДФСУ, розміщене в категорії 114.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Суб'єктам ЗЕД цікавим може бути матеріал "Залік заборгованостей у ЗЕД: чи можна провести, не порушивши валютного законодавства" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини