Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

На купівлю інвалюти за рахунок кредитних коштів дали "зелене світло"

9 серпня 2019, 11:30
1106
1
Реклама

Національний банк дозволив бізнесу купувати інвалюту за кредитні кошти у гривні без обмежень по сумі. Це дасть змогу підприємствам ефективніше управляти ліквідністю і купувати необхідні обсяги валюти для виконання власних зобов'язань у зручний для себе час.

Водночас, удосконалили валютний нагляд за дотриманням бізнесом граничних строків розрахунків за зовнішньоекономічними операціями. Так, банки зобов'язані завершувати нагляд за експортними операціями впродовж 5 робочих днів з моменту отримання від НБУ інформації про зміну обслуговуючого банку в митній декларації клієнта.

НБУ продовжує валютну лібералізацію відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації в країні. Від початку року скасували вже понад 30 валютних обмежень. Зокрема, повністю скасували обов'язковий продаж валютних надходжень бізнесом, попереднє резервування гривні для купівлі валюти та обмеження на репатріацію дивідендів за кордон.

Чергові валютні послаблення затвердили Постановою Правління НБУ "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" від 06.08.2019 р. № 104. Вона набрала чинності 8 серпня 2019 року

Джерело: повідомлення на сайті НБУ

Послуги від нерезидентів, що надаються резидентам, завжди були і є під жорстким наглядом контролерів. Адже з імпортом послуг пов'язані ризики виведення валюти за межі України. Тому оформленню таких послуг слід приділити особливу увагу.

У статті розглянули, які документи повинні супроводжувати нерезидентські послуги, аби резидент-отримувач міг провести їх у бухобліку, розрахуватися за них і вчасно нарахувати та сплатити податки із цих операцій

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини