Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Несвоєчасно подали звіт про суми податкових пільг: які наслідки

14 серпня 2019, 08:45
295
0
Реклама

Податківці роз'яснили, яких платників податків та як карають за неподання, несвоєчасне подання звіту про суми податкових пільг.

Спершу вони нагадали: суб'єкти господарювання, які відповідно до ПКУ не сплачують податки та збори до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, зобов'язані подавати звіт про суми податкових пільг (п. 1 Порядку №1233).

Звітувати потрібно за три, шість, дев'ять і дванадцять календарних місяців протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду.

Якщо ж платник, який зобов'язаний подавати звіт про суми податкових пільг, не подав або несвоєчасно подав указаний звіт, до нього застосовують штрафні санкції, передбачені п. 120.1 ПКУ. Йдеться про штраф в розмірі 170 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Якщо протягом року до платника податків було застосовано штраф за таке порушення, покарання суворіше - штрафу в розмірі 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

За повідомленням Офісу великих платників податків ДФС

Якщо пільга була лише в одному місяці, чи треба подавати Звіт про пільги й за наступні періоди, - читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини