Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли повідомляти працівників про оновлений графік змінності

15 серпня 2019, 13:30
426
0
Реклама

Мінсоцполітики роз'яснило, коли потрібно доводити до відома працівників графіки змінності.

Воно нагадало: режим роботи, тривалість робочого часу і часу відпочинку працівників конкретного підприємства (установи) встановлює роботодавець самостійно у правилах внутрішнього трудового розпорядку або у колдоговорі з дотриманням норм законодавства про працю.

При змінних роботах працівники чергуються в змінах рівномірно в порядку, встановленому правилами внутрішнього трудового розпорядку (ст. 58 КЗпП).

При цьому графіки змінності доводять до відома працівників, як правило, не пізніше чим за один місяць до введення їх в дію. Такий термін завчасного попередження вказаний у п. 13 Типових правил внутрішнього трудового розпорядку для робітників та службовців підприємств, установ, організацій, затверджених постановою Держкомпраці СРСР за погодженням з ВЦРПС від 20.07.1984 р. № 213.

Саме на них відсилає Мінсоцполітики, вказуючи на те, що вони досі чинні. Проте міністерство чомусь не згадало про вимогу ч. 3 ст. 32 КЗпП. Вона говорить: про зміну істотних умов праці, зокрема режиму роботи, працівника треба повідомити не пізніше ніж за два місяці.

Джерело: лист Мінсоцполітики від 09.07.2019 р. № 799/0/204-19.

Що таке змінна робота, як правильно складати графіки змінності і які гарантії та вимоги передбачені у випадку змінної роботи? Деталі - у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини