Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Окремим категоріям переселенців збільшать грошову допомогу

16 серпня 2019, 09:15
1908
0
Реклама

14 серпня КМУ прийняв постанову "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 505 і № 509". Нею змінюються акти, які стосуються обліку внутрішньо переміщених осіб та виплати їм грошової допомоги. Остання, нагадаємо, призначена для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Зміни передбачають, по-перше, врегулювати питання виплати допомоги особам з інвалідністю І групи та особам, які за висновком лікарсько-консультативної комісії, не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги. Для них АТ "Укрпошта" буде здійснювати доставку допомоги за фактичним місцем проживання/перебування таких осіб.

По-друге, уряд ухвалив надати право на отримання грошової допомоги особам, які досягли пенсійного віку, та особам, які досягли 18-річного віку та продовжують навчання за денною формою в закладах освіти.

По-третє, зміни підвищать загальний розмір грошової допомоги, що виплачують на сім'ю, до складу якої входять двоє і більше осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю).

Джерело: сайт Мінсоцполітики

Чи може розраховувати на лікарняні переміщена із зони АТО особа, що працює за сумісництвом, розповість матеріал газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини