Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військові частини проінформують ПФУ про страхові внески за минулі роки

22 серпня 2019, 14:45
522
0
Реклама

Кабмін затвердив порядки зарахування періодів служби до страхового стажу військовослужбовцям.

Нагадаємо: в Законі України від 03.10.2017 р. № 2148-VIII прописані норми, які говорять:

1. Зараховувати періоди військової служби до страхового стажу військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), особам начальницького і рядового складу за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2006 року мають у порядку, встановленому Урядом.

2. Протягом п'яти років (до жовтня 2022 року) військові частини та органи, які виплачують грошове забезпечення, подають до ПФУ персоніфіковані відомості про грошове забезпечення та сплату страхових внесків за період із 1 липня 2000 року по 31 грудня 2016 року (за їх відсутності), необхідні для призначення пенсії у порядку, встановленому КМУ.

Задля їх практичної реалізації Уряд нарешті ухвалив постанову "Про затвердження порядків зарахування періодів служби до страхового стажу військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), особам начальницького і рядового складу та подання відсутніх у Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування відомостей про грошове забезпечення та сплату страхових внесків стосовно військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової військової служби), осіб начальницького і рядового складу, поліцейських". Вона забезпечить наповнення реєстру застрахованих осіб відсутніми відомостями про грошове забезпечення та сплату страхових внесків військовослужбовців.

Джерело: сайт Мінсоцполітики

На що потрібно звернути увагу під час визначення страхового стажу? Поради віднайдете у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини