Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нарахували індексацію звільненому працівнику: як бути з ЄСВ

23 серпня 2019, 12:00
616
0
Реклама

В ДФС пояснили роботодавцям, як нарахувати ЄСВ на суму індексації зарплати, яку нарахували звільненому працівнику за минулі періоди.

В такому разі слід керуватись ч. 2 ст. 7 Закону про ЄСВ. Вона передбачає для осіб, які, зокрема, отримують зарплату (дохід) за виконану роботу (надані послуги), строк виконання яких перевищує календарний місяць, нараховувати ЄСВ на суму, яку визначають розділивши зарплату, виплачену за результатами роботи, на кількість місяців, за які вона нарахована. Вказаний порядок нарахування ЄСВ застосовують також до осіб, яким після звільнення з роботи нарахували зарплату за відпрацьований час.

Водночас варто врахувати: якщо зарплату нарахували за попередній період, зокрема, у зв'язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виявленням помилок, суму нарахованої зарплати включають до того місяця, у якому були здійснені такі нарахування (п. 3 розд. IV Інструкції № 449).

Тому базу нараховування ЄСВ на суму індексації зарплати, нарахованої звільненому працівнику за минулі періоди, визначають шляхом ділення такого доходу на кількість місяців, за які він нарахований, та включають до зарплати місяця, в якому були здійснені такі нарахування.

Джерело: роз'яснення з категорії 301.04.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Якщо підприємство донарахувало працівникам суми індексації за 2016 - 2018 рр., то як відобразити їх у таблиці 6 Форми № Д4? Про це читайте у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини