Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неперервних 14 календарних днів відпустки розділив лікарняний лист: дії роботодавця

27 серпня 2019, 10:20
622
0
Реклама

Щорічну відпустку переносять на інший період або продовжують у разі тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої листком непрацездатності. Про це нагадали в Мінсоцполітики.

Якщо щорічну відпустку переносять, то новий термін її надання встановлюють за згодою між працівником і роботодавцем. Коли ж причини, що зумовили перенесення відпустки на інший період, зокрема, тимчасова непрацездатність, настали під час її використання, тоді:

- невикористану частину щорічної відпустки надають після закінчення дії тимчасової непрацездатності;

або

- за згодою сторін переносять невикористану частину щорічної відпустки на інший період.

Такий алгоритм дій для роботодавця передбачає ст. 12 Закону "Про відпустки" від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР.

Однак, продовжувати чи переносити невикористану відпустку, мають вирішувати за згодою між працівником та роботодавцем.

У відповідному наказі керівника вказують: надають невикористану частину відпустки відразу після одужання працівника чи переносять її на інший період. Його видають на підставі листка тимчасової непрацездатності працівника та його заяви. Водночас необхідно внести зміни до графіка відпусток.

При цьому не буде порушення, якщо працівник взяв неперервну частину щорічної відпустки на 14 календарних днів, а з причини тимчасової непрацездатності використав в одному місяці 4 к.дн, а решту 10 к.дн взяв в наступному місяці. Адже вимогу про надання основної безперервної частини щорічної відпустки не менше 14 календарних днів треба дотримуватись на етапі надання відпустки.

Джерело: лист Мінсоцполітики від 25.07.2019 р. № 1115/0/206-19

Як розрахувати відпускні в разі продовження відпустки у зв'язку з хворобою? Приклади - у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини