Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як замовникам реагувати на підвищення ціни електроенергії після реформи електроенергетики

27 серпня 2019, 15:00
281
0
Реклама

У разі чергового коливання ціни електроенергії на ринку, що зумовлене реформуванням галузі електроенергетики України та призводить до зміни порядку формування ціни на електроенергію, сторони договору, укладеного за результатами процедур закупівель до 01.07.2019, можуть використовувати випадок зміни ціни за одиницю товару до 10% без збільшення суми договору з відповідним зменшенням кількості товару. Це дозволяє робити п. 2 ч. 4 ст. 36 Закону України "Про публічні закупівлі" від 25.12.2015 р. № 922-VIII.

Вносять зміни до договору про закупівлю у вищезазначеному випадку шляхом укладення додаткової угоди.

За інформацією НКРЕКП, з дати запровадження нового ринку електроенергії електропостачальники здійснюють закупівлю електроенергії за двосторонніми договорами та/або на ринку "на добу наперед", внутрішньодобовому ринку і на балансуючому ринку, а також шляхом імпорту. Тож ціну електроенергії як товару формують залежно від сегменту ринку, на якому електропостачальник здійснює її закупівлю.

Відповідно до правил ринку "на добу наперед" та внутрішньодобового ринку за результатами торгів оприлюднюють ціну та обсяги купівлі-продажу електроенергії для кожного розрахункового періоду та інші показники, що можна використовувати як орієнтир (індикатор) для укладення правочинів щодо купівлі-продажу електроенергії.

Оприлюднює результати торгів на ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку ДП "Оператор ринку" на своєму вебсайті (https://www.oree.com.ua).

Отже, для документального підтвердження факту коливання ціни електроенергії на ринку, сторони можуть використовувати інформацію з вищезазначеного сайту.

Джерело: лист Мінекономрозвитку від 14.08.2019 р. № 3304-04/33869-06

Нещодавно Уряд удосконалив електронну систему закупівель. Про новації - у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини