Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Українським експортерам затвердили правила страхування від ризиків

28 серпня 2019, 10:00
337
0
Реклама

Українські експортери отримали дієвий механізм захисту від ризиків неплатежів та фінансових втрат.

21 серпня Уряд затвердив правила страхування від комерційних та некомерційних ризиків, перестрахування та надання гарантій Експортно-кредитного агентства.

Виконання рішення Уряду є продовженням комплексу заходів на підтримку експортерів української продукції (товарів, робіт, послуг) через інструменти страхування від комерційних та некомерційних ризиків, перестрахування та надання гарантій за договорами, які забезпечують розвиток експорту.

Детальні правила та положення про страхові тарифи, склад страхових резервів, правила їх формування та використання, стратегію та політику управління ризиками, процедури управління ними, перелік ризиків, їх граничні розміри, а також склад та форми звітності про діяльність Експортно-кредитного агентства буде затверджувати Наглядова рада Агентства.

Джерело: Урядовий портал

Зі скасуванням обов'язкового продажу валюти «нове» життя отримали й облікові правила експорту. Адже віднині вся виручка «заходить» в інвалюті.

Чи використовувати й надалі субрахунок 316 для обліку коштів за розподільчим рахунком? Як визначати дохід під час експорту? Як рахувати курсові різниці? Які особливості визначення суми інвалютного доходу в платників єдиного податку?

Про це й не лише читайте в публікації газети «Інтерактивна бухгалтерія».

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини