Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повернули аванс за товар після спливу 1095 днів: що з ПДВ

30 серпня 2019, 12:30
1698
0
Реклама

ДФС роз'яснила, чи можна після спливу 1095 днів реєструвати в ЄРПН розрахунок коригування до податкової накладної у разі повернення передоплати за частково непоставлений товар.

За словами податківців, у такому випадку розрахунок коригування не може бути зареєстрований в ЄРПН. Відповідно, відсутні підстави для зменшення податкових зобов'язань постачальника.

Але, зважаючи на те, що товар не буде отримано та не буде використано в оподатковуваних операціях в межах господарської діяльності, покупець зобов'язаний визначити ПДВ-зобов'язання на суму повернутого авансу. При цьому слід використовувати механізм, визначений п. 198.5 ПКУ. Отже, платник ПДВ - покупець повинен скласти і зареєструвати в ЄРПН відповідну податкову накладну.

Джерело: ІПК ДФСУ від 15.07.2019 р. № 3260/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Свою думку стосовно цієї ситуації ми виклали в матеріалі "Чи діє строк давності для коригування ПДВ у разі зміни компенсації за товари/послуги" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини