Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник через хворобу не поїхав у відрядження: коли повернути аванс

3 вересня 2019, 09:00
1463
0
Реклама

ГУ ДФС у Рівненській області роз'яснило, чи можна продовжити строк повернення авансу, виданого на відрядження, якщо працівник не поїхав у відрядження через хворобу.

Контролери вказали, що законодавство не передбачає додаткових строків для здавання коштів до каси підприємства, отриманих як аванс на відрядження, у випадках, якщо відрядження не відбулось із поважних причин (у т. ч. у разі хвороби працівника).

Тому працівник, який не виїхав у відрядження, повинен повернути аванс у загальний строк.

Отже, аванс необхідно повернути протягом 3-х банківських днів із дня прийняття рішення про відміну поїздки ( п. 11 розд. II Інструкції № 59).

Джерело: повідомлення ГУ ДФС у Рівненській області

Безліч питань виникає, коли відряджений працівник додає до авансового звіту сумнівні або оформлені неналежним чином документи. Читайте розлогіше про це у статті "Витрати, зроблені у відрядженні: відповідаємо на запитання" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини