Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власник смарт-картки передає її іншій особі: чи реєструватись платником акцизу

5 вересня 2019, 09:30
456
0
Реклама

ДФС розяснила, чи потрібно підприємству реєструватися платником акцизного податку у випадку передачі підприємством смарт-карт на отримання палива перевізникам для надання послуг перевезення.

Безпосередньо сама операція з реалізації смарт-карток, під час якої не відбувається фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального, з 01.07.2019 р. не належить до операцій з реалізації пального в розумінні пп. 14.1.212 ПКУ. Отже, у випадку передачі підприємством смарт-карт на отримання палива перевізникам для надання послуг перевезення, підприємству не потрібно реєструватися платником акцизного податку з таких операцій та відповідно подавати декларацію з акцизного податку згідно із п. 232.2 ПКУ.

Також контролери завважили: що стосується складання та реєстрації в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового акцизних накладних, то платником акцизного податку являється АЗС, оскільки саме на АЗС на підставі пред'явлення смарт-карт здійснюється фізична передача (відпуск, відвантаження) пального у розумінні пп. 14.1.212 ПКУ.

Джерело: ІПК ДФСУ від 23.08.2019 р. № 3987/6/99-99-15-03-03-15/ІПК

Платникам акцизного податку цікавим може бути матеріал "Паливні акцизні накладні: нові правила складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини