Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-5 закононовацій: євробляхи, митниця, РРО, ЄСВ та транзит

10 вересня 2019, 13:30
1560
0
Реклама

Як повідомила на своїй фейсбук-сторінці народний депутат VIII скликання Тетяна Острікова, минулої п`ятниці Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав за основу і вцілому низку законопроектів. Це означає, що уже цього тижня вони можуть стати повноцінними законами.

Перший стосується відтермінування штрафів для "єврономерів" до 22 листопада 2019 р. (№ 1030 від 29.08.2019 р.). Це питання має бути комплексно врегульовано.

Другий законопроект передбачає зміни в МКУ щодо авторизованих економічних операторів (№ 1048 від 29.08.2019 р.). Т. Острікова зауважує, що автоматичного визнання митної вартості товарів цих операторів немає в ЄС, а також в МКУ не прописана процедура, як потім цю автоматично визнану вартість митний орган може поставити під сумнів. Також виникає монополія операторів на право мати вантажно-митний комплекс. Перше зауваження відстрочили в дії на 3 роки, а по другому зауваженню мають внести зміни в тексті при голосуванні в залі.

Третіми йдуть зміни в Закон про РРО та ПКУ щодо розрахунків (№ 1053 та № 1073 від 29.08.2019 р.). Стосуються вони програмних реєстраторів, виплат покупцям за повідомлення про порушення, скасування норми про штраф у 1 гривню за перше порушення, розширення переліку обов'язкового застосування РРО на інтернет-торгівлю, турагенції, ресторани, готелі, продаж ювелірки та секонд-хенду. З точки зору Т. Острікової, внаслідок таких новацій виникають можливості зловживань, як з боку контролюючих органів стосовно доброчесного бізнесу, так і з боку платників.

Четвертим було схвалено для розгляду парламентом блок змін до Закону про ЄСВ та ПКУ щодо і ПДФО (№ 1057 та № 1072 від 29.08.2019 р.). При цьому авторка посту зауважує, що питання давно перезріло, як то кажуть, але головне в ньому - це реалізація ухвалених нововведень, а саме: яким буде звіт та яким буде порядок його заповнення.

Закриває п'ятірку ключових новацій проект Закону про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи (№ 1082 від 29.08.2019 р.). Це приєднання України до Конвенції про спільний режим транзиту з країнами ЄС та ЄАВТ, коли товар за однією декларацією буде йти через кілька країн, а Україна буде бачити цю інформацію.

Джерело: фейсбук-сторінка Тетяни Острікової

Перевірити, чи є особа засновником компаній в Україні, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Протестувати сервіс можна тут

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини