Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна розкриватиме дані про працівників-резидентів США

10 вересня 2019, 14:45
402
0
Реклама

Кабмін підтримав 6 вересня законопроект про ратифікацію Угоди між урядами України та США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FATCA) та пов'язані законопроекти.

Для її імплементації та врегулювання порядку виконання фінансовими установами України вимог закону FATCA були розроблені зміни в українське законодавство, зокрема, до ПКУ та законів "Про банки і банківську діяльність" та "Про депозитарну систему України".

Мають змінити порядок розкриття банківської таємниці, доступу до інформації, що розміщено у системі депозитарного обліку. Такі зміни дозволять здійснювати обмін інформацією не лише в рамках Угоди щодо застосування положень FATCA, а й інших міжнародних договорів, що містять положення про обмін інформацією для податкових цілей, у т. ч. здійснення автоматичного обміну інформацією відповідно до стандарту звітності CRS.

Обмін інформацією поки що буде здійснюватись в односторонньому порядку - від України до США, але українська сторона в подальшому зможе провести консультації зі Сполученими Штатами про внесення змін до угоди в частині запровадження двостороннього обміну.

Довідково. Закон США "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FATCA) набув чинності 1 липня 2014 року. Його головна мета - перешкодити ухиленню від сплати податків американських громадян, які працюють на території інших держав. Цей закон зобов'язує іноземні банки та інші фінансові установи надавати інформацію про клієнтів, фізичних та юридичних осіб, до податкової служби США - IRS. Йдеться про номери рахунків, обороти за рахунками і залишки на них.

Джерело: веб-сайт Мінфіну

Про порядок оподаткування дивідендів, які виплачуються акціонеру товариства - резиденту Кіпру, з урахуванням положень українсько-кіпрського договору про уникнення подвійного оподаткування читайте в статті "Репатріарші" пруди, або Як застосовувати понижену ставку податку для кіпрських дивідендів" электронного издания БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини